Focus mindset coaching Proteïne

35.00

Bestel nu onze Focus mindset coaching Proteïne en zorg dat jij altijd voldoende eiwitten binnenkrijgt om jou spieren te ondersteunen.

Categorie:

Beschrijving

Focus mindset coaching proteïne

Onze proteine bevat isolaat en concentraat, dat maakt dat deze geschikt is voor zowel na de training als voor het slapen gaan.

Deze proteïne shake bevat 18 verschillende aminozuren.

Je kunt aminozuren zien als de bouwstenen van eiwitten. Je lichaam breekt eiwitten af tot aminozuren. Een kwart hiervan wordt verbrand als energie of plas je uit. De rest wordt gebruikt voor de aanmaak van lichaamseigen eiwitten, die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

In deze proteïne shake zitten de volgende 18 aminozuren.

Alanine:

Alanine is cruciaal voor de eiwit biosynthese en heeft bepaalde regulerende functies. Ongeveer 30% van de alanine in het bloed wordt gesynthetiseerd door de spieren. Ook wordt alanine geabsorbeerd door de lever, hier wordt het vervolgens omgezet naar pyruvaat. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte levering van energie wanneer het nodig is, zodat het lichaam kan blijven kunnen presteren op verhoogde intensiteit.

Arginine:

Dit is een semi essentieel aminozuur. De lever kan uit arginine omithine aanmaken.

Omithine is belangrijk bij het verwijderen van ammoniak, dat bij de afbraak van eiwitten ontstaat.

Aspartic acid:

Aspartic acid is een lichaamseigen aminozuur dat de testosteron aanmaak reguleert.

Cystine:

Dit is een kleurloze vaste stof met een karakteristieke geur en het is goed oplosbaar in water. Cystine is net als methionine een van de twee natuurlijke aminozuren die zwavel bevatten.

Glutamic acid:

Glutamine aminozuur voor herstel en groei.

Onderzoek geeft aan dat suppletie met glutamine bij menig ernstig ziekteproces beschouwd kan worden als een levensreddende interventie.

Het blijkt echter dat glutamine semi -essentieel kan zijn , omdat de eigen productie onder bepaalde omstandigheden tekort kan schieten.

Glycine:

Glycine heeft een breed spectrum van ontstekingsremmende cytoprotectieve en immuno modulerende eigenschap.

Histidine:

Histidine is een van de essentiële aminozuren. Dit aminozuur heeft vele functies in ons lichaam. Het is bijvoorbeeld betrokken bij de vorming van eiwitten en heeft invloeden op verschillende metabolische reacties in het lichaam. Tevens is het nodig voor een goede groei en herstel van weefsels en voor de productie van rode en witte bloedcellen.

Isoleucine:

Isoleucine BCAA is betrokken bij het behoud en herstel van je spierweefsel en is een belangrijke energieleverancier bij duur en krachtsport. Leucine speelt een belangrijke rol bij de opbouw en het behoud van spiereiwitten.

 

Lysine:

Lysine draagt bij aan sterk bindweefsel en gezonde en is onder meer belangrijk voor kinderen in de groei, sporters en ouderen. Lysine verbeterd de ijzeropname en kan de ijzerstatus verbeteren als ijzersuppletie alleen onvoldoende resultaat heeft.

Methionine:

Methionine houdt de huid, het haar en de nagels gezond. Bovendien voorkomt dit aminozuur exceptionele vetophoping in het lichaam en is in staat vermoeidheid te verdrijven.

 Phenylalanine:

Phenylalanine is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar je wel nodig hebt. Dit aminozuur krijg je binnen  doormiddel van supplementen of voeding. (kaas, amandel, pinda’s, sesamzaad, sojabonen en eiwitten in het algemeen)

Proline:

Proline is een hydrofoob aminozuur met een unieke structuur. Het is 1 van de 20 natuurlijk voorkomende proteïnogene aminozuren die fungeren als bouwstenen van eiwitten.

 Serine:

Serine is een aminozuur die betrokken is bij vet en vetzuur verbranding, spieropbouw en het behouden van een gezond immuunsysteem.

Threonine:

Threonine, deze aminozuren spelen een rol in de structuur van onze vitale botten, spieren en de huid.

Tryptophan:

Tryptophan wordt in je lichaam omgezet in serotonine en melatonine.

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Tyrosine:

Tyrosine is een aminozuur dat je alertheid en focus verbeterd. Het gaat de vermoeidheid en depressies tegen.

 Valine BCAA:

Valine BCAA, samen met de aminozuren isoleucine en leucine functioneert valine als belangrijkste energie leverancier voor je spiercellen en valine brengt ook belangrijke neurotransmitters voor het zenuwstelsel.